Chronoglide Watchmaking Education

Horlogemaker en instructeur Kalle Slaap staat samen met zijn team klaar om u de fascinerende wereld van de uurwerktechniek te laten beleven en begrijpen. De aangeboden cursussen starten laagdrempelig, aan de hand van overzichtelijk cursusmateriaal leert u al snel professioneel naar een uurwerk te kijken. Krijg in een gezellige omgeving samen met gelijkgestemden diepgaande kennis van de werking, historie en toekomst van horloges en uurwerktechniek.

Doelgroep

Wij richten ons op mensen die professioneel of hobbymatig met horloges bezig zijn en op zoek zijn naar verdieping. Personen die regelmatig horloges kopen maar het gevoel hebben er nét niet genoeg van te weten of welke vragen te stellen. Horlogetermen zijn vaak bekend, maar wat betekenen ze nu echt, mythes en verkooppraatjes worden doorgeprikt.

Ook voor personen die zelf aan horloges werken maar de theoretische diepgang missen om storingen snel en praktisch op te lossen zijn deze cursussen zeer nuttig.

Waar gebeurt al dit moois?

Het monumentale Raadhuisje uit 1639 in Grootschermer, 30 kilometer ten noorden van Amsterdam, bied de unieke locatie voor deze cursussen. De bijna 400 jaar oude raadzaal vormt het gezellige decor om samen met mede-horlogeliefhebbers de lesstof op te nemen via alle moderne hulpmiddelen.

Benodigdheden

  • Geen vooropleiding nodig, we beginnen bij nul en nemen cursisten al snel mee de diepte in.
  • Affiniteit met horloges en techniek is gewenst, dan komt de koppeling tussen theorie en praktijk sneller tot zijn recht.
  • Elke cursus wordt met een toets afgesloten zodat een meetbaar eindniveau verzekerd is.
  • Na elke succesvol beëindigde cursus ontvangt u een prachtig certificaat als bewijs van deelname.

Cursusaanbod

  • Basis uurwerktechniek Level 1 – 6 avonden
  • Gevorderden uurwerktechniek Level 2 – 8 avonden
  • Zakhorloges – 6 avonden
  • Quartz uurwerktechniek – 4 avonden
  • Horloge exterieur en polijsten – 8 avonden
  • Juwelierstraining – 1 volle maandag

Meer weten?

Download de brochure (pdf)

Binnenkort volgt meer informatie over de data en kosten van de cursussen. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Vult u dan onderstaand formulier in. U ontvangt een bericht zodra meer informatie bekend gemaakt wordt.

Live Streaming via Twitch

Kennis delen staat bij ons hoog in het vaandel en wij gaan op een moderne manier om met ons eeuwenoude ambacht. Een mooi medium voor het delen van kennis is de App Twitch.
Vindt ons via deze link: www.twitch.tv/chr0n0glide (nul i.p.v. de letter O)
Wij zenden reparaties live uit op :
Dinsdag vanaf 20:30.
donderdag vanaf 20:30.
Kijk mee door onze microscoop terwijl we aan het werk zijn!
Verder zenden wij ook live uit vanaf onze guillocheermachines, uniek!