Horlogereparatie

De waarde van een horloge is voor iedereen verschillend, zo kan het eenvoudige horloge van een dierbare vele malen waardevoller zijn dan de duurste Rolex.

Om een indicatie te geven van de kosten van een reparatie moeten wij het horloge eerst kunnen bekijken. Maakt u een afspraak om langs te komen, of stuurt u het horloge aangetekend naar ons op, dan ontvangt u een vrijblijvende prijsopgave.

Als de kosten tijdens de reparatie hoger blijken dan op het eerste gezicht ingeschat, dan overleggen wij dit altijd, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Revisie en reparatie

Bij revisies en reparaties wordt een horloge volledig gedemonteerd en gecontroleerd. Alle mechanische delen worden machinaal gereinigd en nogmaals gecontroleerd. Daarna wordt het uurwerk stap voor stap geolied en gemonteerd waarbij beschadigde en versleten onderdelen worden vervangen.

Na een uitvoerige meting op onze gecertificeerde meetapparatuur wordt het uurwerk nauwkeurig afgesteld.

Metalen horlogebanden en kasten worden getrakteerd op een bad in de ultrasoonreiniger zodat alle verontreinigingen tussen de schakels keurig wordt verwijderd. De kast en band worden met zorg gepolijst zodat ook de buitenkant er als nieuw uitziet.

Als het uurwerk weer in de kast geplaatst is, wordt het horloge minimaal 48 uur getest op volledige werking.

Restauratie

Als onderdelen voor een uurwerk niet voorradig of verkrijgbaar meer zijn, is het vaak mogelijk om het onderdeel zelf te maken. Ons atelier is uitgerust met moderne hoogstaande gereedschappen en machines.

Horlogereparatie Kalle Slaap is aan werk